Over Ons

De Combinatie Wiersma & Zoon bestaat uit vader Egbert Wiersma (1952) die al sinds 1977 in de duivensport actief is en ook behoorlijk actief is op het bestuurlijke vlak. Vader Wiersma mocht, na o.a 10 jaar trouwe dienst in het afdelingsbestuur, bij zijn aftreden de Zilveren Speld ontvangen van de NPO. en uit zoon Edwin Wiersma (1980) die sinds 1999 deel uit maakt van de combinatie. Edwin is ook actief als Convoyeur bij Afdeling 9.  Ook Boukje Wiersma heeft de duivensport hoog in het vaandel staan en wacht dan ook, als het mogelijk is, de duiven op zodat de duivensport binnen het gezin Wiersma een echt familie aangelegenheid is.

De combinatie is lid van Postduivenvereniging de Stormvogels uit Sibculo, een vereniging met op dit moment +/- 28 vliegende hokken. Het Generaal kampioenschap van deze vereniging is behaald in 1995 (on- en aangewezen), in 2003 (aangewezen), in 2007 (on- en aangewezen) en in 2008 onaangewezen.Van 1980 tot eind jaren 80 werd er verdienstelijk gespeeld op de grote fondvluchten.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze vluchten altijd nog zijn blijven trekken en daarom zijn er ook weer fondduiven aangehaald bij onder andere Sportvriend Harold Zwiers, Leo Huurneman, Gerard Besselink Willy Driessen (onder andere een kleinkind van "De Juwelier") etc. Ook een kleinkind van de, ik mag wel zeggen, beroemde "Boudewijn" (1e Nationaal Barcelona) van W. Looijmans uit Lierop het hok komen versterken. 2 grootvaders van deze duivin speelde eeen 1e nationaal. de grootvader van andere kant is de 1e nationaal Dax van Van Nederpelt.

De Snelheidsduiven komen voor een groot deel van de grote kampioenen uit Almelo: Ger en Koos Tjeerdsma, vooral duiven uit de lijn van de 813 (de vader van Wiliam) doen het erg goed voor de rest hebben we een eigen soort ontwikkelt waaraan een paar duiven aan de basis staan. Waaronder de duivin van Harm Nijmeijer uit de Krim, Harm neemt helaas niet meer deel aan de actieve duivensport. Verder moet ik zeggen dat we een groot aantal duivenvrienden hebben waar ook nog wel eens een duifje van op de hokken komt (en Vice Versa).

In het seizoen 2011 wist de combinatie Wiersma in de Fondclub Oost Nederland de 10e plaats Generaal in de wacht te slepen.

Het seizoen 2012 was er een om nooit meer te vergeten!  Met als absoluut hoogtepunt de afvaardiging naar de Olympiade in NITRA. Dit met de Super 022. Die weergaloos vloog dit jaar.

In 2013 hebben we het kweekhok verjongd met kinderen van de Olympic Super 022 gekoppeld aan een zus van Olympic Zara van Mark van den Berg, en jongen van een duivin van Mark welke een kleinkind van Marks Stamkoppel (Brive 2 x Wonder van Drijber is. Tevens is er een kleinkind van Rika  en Rood Meisje van Arjan Beens naar Sibculo verhuisd ( deze is afkomstig van Frank Zwiers, de coming up  fondman uit Breda!) Dit jaar Eveneens weer aangevuld met 2 duiven van Arjan Beens (uit Broer mr. Bergerac) en van de gekende combinatie Verweij-De Haan uit Mijdrecht. Hier is een kleindochter van Olympic Miss Gijsje en Joe Frazier gehaald!

 

 

Voor meer informatie kunt u gerust contact opnemen!

"Duivensport een fijne (Familie)hobby!!